Regenboogcafé Roden ontvangt de schrijver van Transgender in Nederland, Alex Bakker

Het onlangs opgerichte Regenboogcafé Roden zal op woensdagavond 13 november de schrijver Alex Bakker, auteur van o.a. het boek Transgender in Nederland , ontvangen in het café in het Scheepstra Kabinet aan de Schoolstraat in Roden.
Het boek beschrijft in boeiende bewoordingen de buitengewone geschiedenis en de zichtbare opkomst van Transgender-personen in Nederland vanaf de jaren vijftig/zestig van de vorige eeuw tot 2018, toen het boek verscheen. Met name de vele hobbels en het maatschappelijke omveld worden prachtig weergegeven. Heel herkenbaar voor wie dit zelf hebben meegemaakt.
Een aanrader voor wie zichzelf tot deze groep rekent of alle anderen die hierin geïnteresseerd zijn!
Alex , zelf transman, heeft meerdere boeken geschreven over dit onderwerp en zal bij ons een boeiend verhaal vertellen waarin ook gelegenheid is om vragen te stellen.
De avond begint om 19.30 u met een inloop. Om ca 19.45 u zal de presentatie beginnen.
Locatie: Scheepstra Kabinet aan de Schoolstraat 1 te Roden
De toegang is gratis.

Alex Bakker (1968) werkt als historicus en schrijver. Hij was co-creator van de internationaal bekroonde documentaire Transit Havana. Over zijn persoonlijke achtergrond als transman publiceerde hij het boek Mijn valse verleden. In 2018 verscheen zijn overzichtswerk Transgender in Nederland. Een buitengewone geschiedenis, gevolgd door de verdiepende studie Een halve eeuw transgenderzorg aan de VU (2021). Momenteel werkt hij aan een boek over transpersonen in het Berlijn van de jaren twintig en dertig.
Datum:
2024-11-13