Bakken met Buiter
22.Apr.2021
Oranjeslof
Benodigdheden slof:
• 265 gram sloffenbodemmix*
• 110 gram koude boter
• 10 gram eierdooier
Vulling voor het bakken:
• 75 gram amandelspijs*
• 25 gram heel ei
Vulling na bakken:
• 50 gram bavaroispoeder voor bloedsinaasappel*
• 250 gram slagroom
• 40 gram lauw water
• Eventueel kleurgel* oranje
Decoratie:
• 50 gram poeder voor banketbakkersroom*
• 120 gram water, melk of yoghurt
• 100 gram slagroom
• Chocolade kronen*
• Marsepeinen vlaggetjes*
Bakvorm:
Ø 20 cm springvorm* of sloffenvorm*
Bereiding sloffenbodem:
Maak de sloffenbodem zoals beschreven staat op de verpakking. Meng de amandelspijs met 25 gram heel ei door elkaar. (Gebruik hiervoor een gedeelte van het ei dat over is van de sloffenbodem). Vul de slof met dit mengsel, houd een rand van 1 centimeter leeg. Bak de slof af en laat afkoelen voordat u gaat decoreren.
Vulling na het bakken:
Maak de sinaasappelbavarois zoals aangegeven staat op de verpakking. Let op! We gebruiken voor dit recept een half recept. (De rest is ook lekker als vulling van taart of als toetje!) Wij deden i.v.m. Koningsdag een paar druppels oranje kleurgel door de bavarois. Bewaar de bavarois in de koelkast tot gebruik.
Decoratie:
Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven staat op de verpakking. Let op! Wij gebruiken voor deze slof een half recept banketbakkersroom. Om ervoor te zorgen dat de banketbakkersroom iets steviger blijft, voegen wij in dit recept minder vocht toe dan op het etiket staat aangegeven. U kunt kiezen of u dit met melk, water of yoghurt maakt. Voor een frissere smaak gebuikt u yoghurt. Klop 100 gram slagroom luchtig. Spatel de banketbakkersroom door de slagroom, u heeft nu Zwitserse room gemaakt. Bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
Oranjeslof opmaken:
Vul een spuitzak* met de bavarois. Spuit hiermee een laag op de afgekoelde slof. Spuit daarna toefjes Zwitserse room met behulp van een spuitzak met spuitmondje* op de slof. Decoreer de toefjes met chocolade kronen en marsepeinen vlaggen. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)
Benodigdheden slof:
• 265 gram sloffenbodemmix*
• 110 gram koude boter
• 10 gram eierdooier
Vulling voor het bakken:
• 75 gram amandelspijs*
• 25 gram heel ei
Vulling na bakken:
• 50 gram bavaroispoeder voor bloedsinaasappel*
• 250 gram slagroom
• 40 gram lauw water
• Eventueel kleurgel* oranje
Decoratie:
• 50 gram poeder voor banketbakkersroom*
• 120 gram water, melk of yoghurt
• 100 gram slagroom
• Chocolade kronen*
• Marsepeinen vlaggetjes*
Bakvorm:
Ø 20 cm springvorm* of sloffenvorm*
Bereiding sloffenbodem:
Maak de sloffenbodem zoals beschreven staat op de verpakking. Meng de amandelspijs met 25 gram heel ei door elkaar. (Gebruik hiervoor een gedeelte van het ei dat over is van de sloffenbodem). Vul de slof met dit mengsel, houd een rand van 1 centimeter leeg. Bak de slof af en laat afkoelen voordat u gaat decoreren.
Vulling na het bakken:
Maak de sinaasappelbavarois zoals aangegeven staat op de verpakking. Let op! We gebruiken voor dit recept een half recept. (De rest is ook lekker als vulling van taart of als toetje!) Wij deden i.v.m. Koningsdag een paar druppels oranje kleurgel door de bavarois. Bewaar de bavarois in de koelkast tot gebruik.
Decoratie:
Maak de banketbakkersroom zoals aangegeven staat op de verpakking. Let op! Wij gebruiken voor deze slof een half recept banketbakkersroom. Om ervoor te zorgen dat de banketbakkersroom iets steviger blijft, voegen wij in dit recept minder vocht toe dan op het etiket staat aangegeven. U kunt kiezen of u dit met melk, water of yoghurt maakt. Voor een frissere smaak gebuikt u yoghurt. Klop 100 gram slagroom luchtig. Spatel de banketbakkersroom door de slagroom, u heeft nu Zwitserse room gemaakt. Bewaar dit tot gebruik in de koelkast.
Oranjeslof opmaken:
Vul een spuitzak* met de bavarois. Spuit hiermee een laag op de afgekoelde slof. Spuit daarna toefjes Zwitserse room met behulp van een spuitzak met spuitmondje* op de slof. Decoreer de toefjes met chocolade kronen en marsepeinen vlaggen. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)