Bakken met Buiter : Galettes
27.Aug.2021
Bakken met Buiter
Galettes
Benodigdheden galettes:
- 200 gram Zeeuwse bloem*
- 140 gram koude boter
- 50 gram kristalsuiker
- 30 gram koud water
- snufje zout*
Benodigdheden vulling:
- Galette 1: tropical fruitvulling*
- Galette 2: perzik in schijfjes gesneden, amandelschaafsel*
- Galette 3: halve peer in stukjes, kaneel* en hazelnoten*
Afwerking/decoratie:
- 1 geklutst ei
- amandelschaafsel*
- kristalsuiker
Bakvorm:
Bakblik met bakpapier*
Bereiding galettes:
Meng alle ingrediënten voor de galettes door elkaar in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in folie en leg dit minimaal een uur in de koelkast. Maak nu de vulling klaar. Verdeel het deeg in drie delen. Strooi wat bloem op het aanrecht of rol het deeg direct plat op het bakpapier met een deegroller*. Verdeel de vulling over de galettes en houd hierbij de randen ongeveer 2-3 cm vrij. Vouw de lege randen een stukje over de vulling heen. Bestrijk de rand met ei. Bestrooi met kristalsuiker of amandelschaafsel. Verwarm de oven, inclusief de bakplaat, voor op 220ºC. Bak de galettes in 25 minuten goudbruin. Deze galettes zijn warm of lauwwarm het lekkerst!
Heerlijk met een bolletje ijs of een schep griekse yoghurt. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)
Tip: Dit deeg kan ook makkelijk in de diepvries bewaard worden. Spontaan visite of zin in iets lekkers? Haal het deeg uit de diepvries, vul het met banketbakkersroom*,
amandelspijs* of dulche de leche. Beleg dan naar wens met diverse soorten fruit en of noten en bak af.
Galettes
Benodigdheden galettes:
- 200 gram Zeeuwse bloem*
- 140 gram koude boter
- 50 gram kristalsuiker
- 30 gram koud water
- snufje zout*
Benodigdheden vulling:
- Galette 1: tropical fruitvulling*
- Galette 2: perzik in schijfjes gesneden, amandelschaafsel*
- Galette 3: halve peer in stukjes, kaneel* en hazelnoten*
Afwerking/decoratie:
- 1 geklutst ei
- amandelschaafsel*
- kristalsuiker
Bakvorm:
Bakblik met bakpapier*
Bereiding galettes:
Meng alle ingrediënten voor de galettes door elkaar in een kom. Kneed het deeg tot een samenhangend geheel. Verpak het deeg in folie en leg dit minimaal een uur in de koelkast. Maak nu de vulling klaar. Verdeel het deeg in drie delen. Strooi wat bloem op het aanrecht of rol het deeg direct plat op het bakpapier met een deegroller*. Verdeel de vulling over de galettes en houd hierbij de randen ongeveer 2-3 cm vrij. Vouw de lege randen een stukje over de vulling heen. Bestrijk de rand met ei. Bestrooi met kristalsuiker of amandelschaafsel. Verwarm de oven, inclusief de bakplaat, voor op 220ºC. Bak de galettes in 25 minuten goudbruin. Deze galettes zijn warm of lauwwarm het lekkerst!
Heerlijk met een bolletje ijs of een schep griekse yoghurt. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)
Tip: Dit deeg kan ook makkelijk in de diepvries bewaard worden. Spontaan visite of zin in iets lekkers? Haal het deeg uit de diepvries, vul het met banketbakkersroom*,
amandelspijs* of dulche de leche. Beleg dan naar wens met diverse soorten fruit en of noten en bak af.