Bakken met Buiter
24.Sep.2021
Herfstkano’s
Benodigdheden slof:
Vulling voor het bakken:
Vulling na bakken:
Decoratie:
Bakvorm:
circa 8 mini sloffenvormen*, flanringen/rondovormen* (afhankelijk van het formaat)
Bereiding sloffenbodem:
Maak de sloffenbodem zoals beschreven staat op de verpakking. Druk het deeg plat op een stuk bakpapier* tot een dikte van ongeveer 6 mm. Spuit de vormen aan de binnenkant in met een bakspray*. Druk de vormen in het deeg en haal het overtollige deeg weg. Druk dit plat en ga door tot het deeg verdeeld is over de vormen. Druk de spijt plat, ongeveer de dikte van een munt en verdeel over het deeg. Houd hierbij een rand van ongeveer 0,5 cm vrij. Niet genoeg vormen? Bak dan de kano’s af in twee series na elkaar. Bak af in een voorverwarmde oven op 180ºC. In ongeveer 23-25 minuten zijn de kano’s goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Vulling na het bakken:
Maak de hazelnootbavarois zoals aangegeven staat op de verpakking. Let op! We gebruiken voor dit recept een half recept. (De rest is ook lekker als vulling van taart of als toetje!) Maak ook de caramelbavarois en de banketbakkersroom zoals beschreven staat op de verpakking, ook hiervan maken we een halve portie. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Gebruik een spuitzak* of lepels om de banketbakkersroom over de helft van de kano’s te verdelen. Wij verdeelden daarna de hazelnootbavarois met lepels op de vorm voor een rustiek effect. Verdeel de caramelbavarois met behulp van een spuitzak of paletmes* over de kano.
Decoratie:
Klopt een portie slagroom om de kano’s te decoreren. Maak gebruik van de bijvoorbeeld onze eetbare paddestoelen, chocoladekrullen of uiltjes om de kano’s af te maken in herfstsfeer. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)Buiter Roden | Alles onder 1 dak
Benodigdheden slof:
- 265 gram sloffenbodemmix*
- 110 gram koude boter
- 10 gram eierdooier
Vulling voor het bakken:
- 100 gram amandelspijs*
Vulling na bakken:
- 50 gram bavaroispoeder hazelnoot*
- 250 gram slagroom
- 40 gram water
- 50 gram banketbakkersroompoeder*
- 150 gram water of melk
- 50 gram bavaroispoeder caramel*
- 125 gram slagroom
- 125 gram mascarpone
Decoratie:
- slagroom
- suikerdecoraties/chocoladedecoraties herfst*
- gebroken hazelnoten* of nougatine*
- caramelblokjes*
Bakvorm:
circa 8 mini sloffenvormen*, flanringen/rondovormen* (afhankelijk van het formaat)
Bereiding sloffenbodem:
Maak de sloffenbodem zoals beschreven staat op de verpakking. Druk het deeg plat op een stuk bakpapier* tot een dikte van ongeveer 6 mm. Spuit de vormen aan de binnenkant in met een bakspray*. Druk de vormen in het deeg en haal het overtollige deeg weg. Druk dit plat en ga door tot het deeg verdeeld is over de vormen. Druk de spijt plat, ongeveer de dikte van een munt en verdeel over het deeg. Houd hierbij een rand van ongeveer 0,5 cm vrij. Niet genoeg vormen? Bak dan de kano’s af in twee series na elkaar. Bak af in een voorverwarmde oven op 180ºC. In ongeveer 23-25 minuten zijn de kano’s goudbruin en gaar. Laat afkoelen op een rooster.
Vulling na het bakken:
Maak de hazelnootbavarois zoals aangegeven staat op de verpakking. Let op! We gebruiken voor dit recept een half recept. (De rest is ook lekker als vulling van taart of als toetje!) Maak ook de caramelbavarois en de banketbakkersroom zoals beschreven staat op de verpakking, ook hiervan maken we een halve portie. Bewaar in de koelkast tot gebruik. Gebruik een spuitzak* of lepels om de banketbakkersroom over de helft van de kano’s te verdelen. Wij verdeelden daarna de hazelnootbavarois met lepels op de vorm voor een rustiek effect. Verdeel de caramelbavarois met behulp van een spuitzak of paletmes* over de kano.
Decoratie:
Klopt een portie slagroom om de kano’s te decoreren. Maak gebruik van de bijvoorbeeld onze eetbare paddestoelen, chocoladekrullen of uiltjes om de kano’s af te maken in herfstsfeer. Eetsmakelijk!
*Verkrijgbaar bij Buiters Bakboerderij (rechts naast Buiter Roden)Buiter Roden | Alles onder 1 dak