DitisRODEN op de koffie bij Cuisinerie Mensinge
22.May.2023
Het is frisjes, maar het zonnetje schijnt, op naar Cuisinerie Mensinge. Op naar het al meer dan 600 jaar oude landgoed Mensinge, om een kopje koffie te drinken met de eigenaar van dit prachtige restaurant, Gerard Rompelberg.
Het heeft altijd iets speciaals als je hier binnen stapt, iets nostalgisch, statigs, maar ook warm en erg sfeervol. In de opkamer, onder het genot van een bakje koffie met een home made macarone, spreek ik de nog maar 30 jaar jonge chefkok van deze prachtige entourage.
Aan het accent te horen is Gerard geen Drent, dat klopt hij is geboren in Zuid-Limburg. Zijn ouders hadden een bakkerij, maar dat wilde hij niet worden. Kok, dat was het. Dus de hotelschool gedaan en daarna werd Gerard chef in meerdere sterrenrestaurants in het Zuiden van het land. Voor de liefde kwam deze topkok naar het Noorden en woont nu samen met zijn vrouw en kindje in Zevenhuizen. In 2019 heeft hij de stap gezet een eigen restaurant te starten. Cuisinerie Mensinge is de verwezenlijking van zijn droom.
Waarvoor kun je terecht op deze unieke locatie?
Op hun site https://cuisinerie-mensinge.nl/ vind je een overheerlijke menukaart. Deze wisselt iedere 2 maanden en het verassingsmenu wekelijks. “Wij kopen lokaal in en houden rekening met wat er te koop is in ieder seizoen en daarnaast koken via het 80/20 principe. Groenten hebben bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten namelijk minder belastend voor het milieu en kunt u zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.” Daarnaast is het fijn om te weten dat alles dagelijks zelf en vers wordt gemaakt, zo ook het brood en het gebak.
“Wat ook leuk is , er kan op onze locatie getrouwd worden. Cuisinerie Mensinge is door de gemeente Noordenveld namelijk aangewezen als officiële trouwlocatie. Van het ja-woord tot het aansnijden van de bruidstaart (uiteraard ook zelfgemaakt!), lunchen, foto’s maken op het aangrenzende landgoed, trouwborrel, een culinair hoogstaand diner, een gezellige feestavond én een overnachting in onze Bed and Breakfast kamer. Want in de Cuisinerie kunt ook blijven slapen, we hebben twee Bed and Breakfast kamers”. Maar ook voor een speciaal afscheid van een dierbare kunt u er terecht. Een condoleance, receptie, koffietafel of herdenkingsdienst kan in deze Cuisinerie op landgoed Mensinge worden georganiseerd. Of bijvoorbeeld een familieweekend, een vriendenbijeenkomst of teamuitje kan er georganiseerd worden of vergaderen in een karakteristieke ruimte. Het biedt vele mogelijkheden.
Ondanks dat de Cuisinerie al een tijd in ons mooie dorp een feit is, wist ik niet dat deze mogelijkheden er waren! En we hopen dan ook dat mensen zich ook een laten verwennen door deze chefkok met een heerlijk diner. Want Gerard zal er alle moeite voor doen om u een speciale avond te bezorgen. Neem eens een kijkje op hun site https://cuisinerie-mensinge.nl/ of volg hun op de socials. Want tijdens speciale dagen zijn er ook speciale acties.
Coby van Zanten©
Het heeft altijd iets speciaals als je hier binnen stapt, iets nostalgisch, statigs, maar ook warm en erg sfeervol. In de opkamer, onder het genot van een bakje koffie met een home made macarone, spreek ik de nog maar 30 jaar jonge chefkok van deze prachtige entourage.
Aan het accent te horen is Gerard geen Drent, dat klopt hij is geboren in Zuid-Limburg. Zijn ouders hadden een bakkerij, maar dat wilde hij niet worden. Kok, dat was het. Dus de hotelschool gedaan en daarna werd Gerard chef in meerdere sterrenrestaurants in het Zuiden van het land. Voor de liefde kwam deze topkok naar het Noorden en woont nu samen met zijn vrouw en kindje in Zevenhuizen. In 2019 heeft hij de stap gezet een eigen restaurant te starten. Cuisinerie Mensinge is de verwezenlijking van zijn droom.
Waarvoor kun je terecht op deze unieke locatie?
Op hun site https://cuisinerie-mensinge.nl/ vind je een overheerlijke menukaart. Deze wisselt iedere 2 maanden en het verassingsmenu wekelijks. “Wij kopen lokaal in en houden rekening met wat er te koop is in ieder seizoen en daarnaast koken via het 80/20 principe. Groenten hebben bij ons de hoofdrol (80%) en een duurzaam stuk vlees of vis is bijzaak (20%). Zo zijn de gerechten namelijk minder belastend voor het milieu en kunt u zonder zorgen genieten van een heerlijke en gezonde maaltijd.” Daarnaast is het fijn om te weten dat alles dagelijks zelf en vers wordt gemaakt, zo ook het brood en het gebak.
“Wat ook leuk is , er kan op onze locatie getrouwd worden. Cuisinerie Mensinge is door de gemeente Noordenveld namelijk aangewezen als officiële trouwlocatie. Van het ja-woord tot het aansnijden van de bruidstaart (uiteraard ook zelfgemaakt!), lunchen, foto’s maken op het aangrenzende landgoed, trouwborrel, een culinair hoogstaand diner, een gezellige feestavond én een overnachting in onze Bed and Breakfast kamer. Want in de Cuisinerie kunt ook blijven slapen, we hebben twee Bed and Breakfast kamers”. Maar ook voor een speciaal afscheid van een dierbare kunt u er terecht. Een condoleance, receptie, koffietafel of herdenkingsdienst kan in deze Cuisinerie op landgoed Mensinge worden georganiseerd. Of bijvoorbeeld een familieweekend, een vriendenbijeenkomst of teamuitje kan er georganiseerd worden of vergaderen in een karakteristieke ruimte. Het biedt vele mogelijkheden.
Ondanks dat de Cuisinerie al een tijd in ons mooie dorp een feit is, wist ik niet dat deze mogelijkheden er waren! En we hopen dan ook dat mensen zich ook een laten verwennen door deze chefkok met een heerlijk diner. Want Gerard zal er alle moeite voor doen om u een speciale avond te bezorgen. Neem eens een kijkje op hun site https://cuisinerie-mensinge.nl/ of volg hun op de socials. Want tijdens speciale dagen zijn er ook speciale acties.
Coby van Zanten©