TLC niet langszij Westerkwartier in kraker (foto's)
11.May.2024
Leek/Tolbert - Zaterdagmiddag stond de derby TLC tegen Westerkwartier op het programma. Een wedstrijd onder in de regionen van de zaterdag 4e klasse D.

Het werd vooral een fysieke wedstrijd wat op de mat werd gelegd tussen beide ploegen. Het grasveld was waarschijnlijk niet gemaaid, want het was te hoog om echt goed op te kunnen ballen. Het was een gelijk opgaande eerste helft, waar beide ploegen zo zijn mogelijkheden kregen. Toch werd er niet gescoord voor rust en gingen beide ploegen met een 0-0 de rust in.

Na rust veranderde er qua spelbeeld niet heel erg veel, maar had toch TLC iets het betere van het spel. Dat resulteerde in een heerlijke doelpunt van Roël Elders in de 55e minuut voor TLC. Hij nam de bal lekker op de pantoffel en schoot die achter de Westerkwartierse goallie. Daarna ging het gelijk op, maar nam de druk van Westerkwartier wel weer meer toe naarmate de wedstrijd vorderde. Eerst schoot Rense Dijk voor Westerkwartier nog de bal op de kruising en niet veel later schoot hij uit een rebound wel raak. Er werd nog geprotesteerd tegen scheidsrechter Anne Achttien uit Jubbega voor duwen, maar daar ging de beste man niet in mee.

De wedstrijd eindigde dan ook in een gelijkspel, waar beide ploegen genoegen mee moesten nemen. Westerkwartier is nog niet veilig na dit gelijkspel in de 4e klasse.

Veenhuizen verloor in dezelfde poule met 6-4 in Niekerk.