Vrijdag 20 september Kermis 13:00 - 02:00 Op de Brink Officiële Opening

16:00

Jaarbeurs Roden Live muziek, DJ Esjay

20:00

Richard van der Weide & Lytse Hille 21:00Mo's café Mini Miss Noord Beatcrooks Freddy Moreira Høken met de Heinoos DJ Robert Den Brok DJ
-
Verfrissend Nieuw-Roden legt Ezinge na rust over de knie
7.Sep.2024
Nieuw-Roden begon na de 1-7 overwinning op OKVC vol vertrouwen aan de eerste thuiswedstrijd van het seizoen. Ezinge was de tegenstander in dit treffen.

De beginfase was sterk, maar toch kwam Nieuw Roden na een kwartier spelen pas op een 1-0 voorsprong. Mart Hoek schoot op rand zestien onberispelijk raak na een assist van Wilco Drent. Vervolgens verliep de eerste helft stroef. De nauwkeurigheid ontbrak bij de blauwhemden. Hoewel de wedstrijd geleidelijk aan opliep, zorgde Ezinge met de 1-1 vlak voor rust voor een patstelling. Uit het niets kwamen de gasten langszij. Even later floot een goed leidende scheidsrechter Kleinbergen, die zijn tweede wedstrijd voor de KNVB floot, voor de rust.

De tweede helft moest de thuisploeg uit een ander vaatje tappen, wilde de ploeg drie punten overhouden aan dit duel. Dat deed de ploeg van Jur Smit met verve. Na 55 minuten werd de inzet beloond. Na een uitstekende rush van Mart Hoek rondde Lukas Jansen beheerst af voor de 2-1. Nieuw Roden had de controle over de wedstrijd en kwam nauwelijks in de problemen. Toch verzuimde ze de wedstrijd in het slot te gooien. Het duurde tot minuut 82’ voordat Nieuw Roden de wedstrijd besliste. Een fantastische individuele actie van Sep van de Gruiter werd vakkundig binnen geknikt door Ruben Wiegers voor de 3-1. Twee minuten later diende het volgende doelpunt zich aan. Mart Hoek schoot een afgeslagen bal uit een corner verwoestend binnen via de onderkant van de lat en maakte mogelijk al het mooiste doelpunt van het seizoen: 4-1. De blauwhemden speelde de wedstrijd vakkundig uit en boekte zodoende de tweede bekerzege.

Aankomende dinsdag mogen de mannen alweer aantreden. Er staat namelijk een oefenwedstrijd in en tegen Warffum gepland. We hopen jullie daar allemaal te zien. Aanvang: 20:00.