Vrijdag 20 september Kermis 13:00 - 02:00 Op de Brink Officiële Opening

16:00

Jaarbeurs Roden Live muziek, DJ Esjay

20:00

Richard van der Weide & Lytse Hille 21:00Mo's café Mini Miss Noord Beatcrooks Freddy Moreira Høken met de Heinoos DJ Robert Den Brok DJ
-
Sterk Peize verliest van WVV in de beker door discutabele rode kaart
15.Sep.2024

Peize had deze wedstrijd weinig geluk en verloor op eigen veld van eersteklasser WVV uit Winschoten. Na een enerverende eerste helft stond het nog 1-1, maar na een discutabele rode kaart voor Daan van der Veen in de 75e minuut moest Peize het onderspit delven. Beide ploegen deden niet veel voor elkaar onder, hoewel WVV in de eerste helft via counters de betere kansen kreeg. Al snel scoorde WVV en kwam Peize op achterstand, maar de thuisploeg herpakte zich goed en speelde prima voetbal. Dit leidde na 25 minuten tot de verdiende 1-1, wat tevens de ruststand was.

De tweede helft ging verder in dezelfde stijl, met WVV wat dreigender voor het doel, maar Peize hield zich goed staande tegen de ervaren eersteklasser, die ook in de competitie bij Roden uitkomt. Het leek uit te draaien op een gelijkspel tot de 75e minuut, toen Daan van der Veen een prima sliding op de bal inzette. Een speler van WVV ging echter tegen de grond, alsof er een zware overtreding was begaan, terwijl hij kort daarna zonder problemen weer opstond. Tot ontsteltenis van iedereen gaf de scheidsrechter, die de actie als een zware overtreding zag, een directe rode kaart. Van der Veen verliet het veld en Peize moest verder met tien man.

Ondanks de veerkracht van Peize kon de ploeg niet voorkomen dat WVV in de slotfase twee keer toesloeg, waardoor de eindstand 1-3 werd. De rode kaart bleek cruciaal in het verdere verloop van de wedstrijd, en Peize zal balen dat een discutabel besluit van de scheidsrechter het duel besliste.

Toch kan Peize terugkijken op een sterke wedstrijd en lijkt het klaar voor de start van de competitie. Peize heeft het eerste weekend van de competitie in de 2e klasse H vrij, wat tijdens de Rodermarkt goed uitkomt. Op 29 september begint de competitie met een thuiswedstrijd tegen Forward op het sportpark aan de Hereweg.