Vrijdag 20 september Kermis 13:00 - 02:00 Op de Brink Officiële Opening

16:00

Jaarbeurs Roden Live muziek, DJ Esjay

20:00

Richard van der Weide & Lytse Hille 21:00Mo's café Mini Miss Noord Beatcrooks Freddy Moreira Høken met de Heinoos DJ Robert Den Brok DJ

Nieuw Roden is de competitie uitstekend begonnen met een ruime 5-1 zege op SV Tynaarlo. Ondanks dat de ploegen redelijk gelijk opgingen liepen de NeiRôners uiteindelijk behoorlijk weg bij de gasten uit Tynaarlo. De bezoekers stonden onder leiding van oud-NeiRôner Marcel Kuiper en voorin stond ex-Nieuw Roden goalgetter Nick Matulessy. Voor beide heren betekende dit een terugkeer op het voor hun vertrouwde Sportpark Nieuw Roden. De eerste competitie wedstrijd werd vanwege het Rodermarkt weekend op donderdag gespeeld in plaats van zaterdagmiddag. De thuisploeg kon zich na een uitstekende voorbereiding eindelijk opmaken voor het echte werk.

De ploegen begonnen beide energiek aan het duel en de ploeg van Marcel Kuiper kreeg een enorme kans om vroeg op voorsprong te komen. Na een overtreding van Sem Jansen ging de bal op de stip. Michael Klomp pakte de zwak ingeschoten penalty van Nick Matulessy, waardoor de stand gelijk bleef en Nieuw Roden met de schrik vrij kwam en voetbalde stroef en met een te laag tempo.  Mart Hoek, onthoudt de naam, opende de score nadat hij attent reageerde op een rebound: 1-0. Drie minuten later lag de bal weer in het netje. Na een foute inspeelpass van de doelman van Tynaarlo belandde de bal pardoes voor de voeten van Lukas Jansen die de bal van een afstandje in het verlaten doel schoot: 2-0. Tynaarlo leek wakker geschud en Nick Matulessy maakte zijn fout goed door de aansluitingstreffer knap binnen te schieten: 2-1. Tynaarlo kwam met een aantal doelpogingen dichtbij, maar de bezoekers hadden het vizier niet op scherp staan. Mart Hoek alias had dat gelukkig wel, want na 42 minuten maakte ''de blonde pijl'' de 3-1 met het hoofd. Dit was tevens de ruststand.

Na de thee gingen waren Jeroen Gooijert en Yaron IJtsma in de ploeg gekomen en kwam er meer snelheid en voetbal in de ploeg. De blauwhemden schoten uit de startblokken, want na slechts één minuut spelen in de tweede helft voltooide Mart Hoek zijn hattrick : 4-1. Op zijn verlanglijstje staat de Gouden Schoen dit jaar. Hierna was de wedstrijd gespeeld al kreeg Tynaarlo nog goede kansen om te scoren. Na 70’ minuten scoorde de thuisploeg opnieuw nadat de jarige Yaron IJtsma, die geweldig inviel, een corner van Jayden Kuiper prachtig binnen knikte: 5-1. Hierna kreeg Nieuw-Roden nog een aantal kansen de score uit te breiden, maar 5-1 bleek tevens de eindstand van dit boeiende duel.

Een denderende start van de competitie voor Nieuw-Roden.

Volgende donderdagavond (thuis om 19.30 uur!) wacht het beslissende bekerduel tegen WTOC. We hopen jullie dan allemaal te zien. Een fijn Rodermarkt weekend gewenst.