-
Nieuw-Roden na rust naar ruime overwinning op Oosterparkers
5.Oct.2024

Zaterdagmiddag was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Oosterparkers. Door de zogeheten 'off-day' tegen VVK hadden de Nei-Roners alle reden om vandaag de rug te rechten.

Om 15:30 begon de wedstrijd, omdat de scheidsrechter was verhinderd. Beide ploegen gingen gelijk op en er waren kansen aan beide kanten maar nog zonder resultaat. In minuut 33 was het raak voor de man in vorm, Mart Hoek (hoofdfoto). Na een splijtende pass door het hart van de verdediging. Vlak voor rust maakte Oosterparkers helaas wel de 1-1 na een goed binnengekopte corner. Zo gingen de mannen ook de rust in.

Dan de tweede helft, waar het spelbeeld wederom hetzelfde begon. Beide ploegen waren aan elkaar gewaagd tot een belangrijk moment in de wedstrijd. De ingevallen Lukas Jansen snelde langs zijn tegenstander en werd gevloerd in het strafschopgebied en zodoende kreeg Nieuw-Roden een penalty. Deze werd koelbloedig benut door Jayden Kuiper en zo kwam Nei-Roon op een voorsprong: 2-1. Hierna ging het rap, omdat de thuisploeg goed door bleef drukken op de goal van Oosterparkers. Niet veel later was het wederom goudhaantje 'de blonde pijl' Mart Hoek die voor de 3-1 zorgde en zo liep Nieuw-Roden uit. Oosterparkers was op en Nieuw-Roden maakte daar gretig gebruik van en Lukas Jansen besliste met zijn uitstekende invalbeurt de wedstrijd kort voor tijd en zorgde zo voor de einduitslag van 4-1.

Nieuw-Roden doet hiermee goede zaken door hun tweede thuiswedstrijd wederom met grote cijfers te winnen. Na afloop van de wedstrijd was er ook een mooie verloting die werd georganiseerd door de gehele selectie. Wij bedanken iedereen voor het meedoen en de mooie middag. Volgende week speelt Nieuw-Roden uit tegen Amicitia, wij hopen u dan allen weer te zien!