-
Sparta houdt zicht op kampioenschap
6.Oct.2024

GRONINGEN - Zaterdag 5 oktober speelde de Zoutman-formatie tegen ROG uit Groningen. Na het verlies van vorige week was het zaak voor de Zevenhuisters om te winnen en zicht te houden op het kampioenschap.

Vroeg in de middag floot scheidsrechter Kortstra voor de start van de wedstrijd. Beide ploegen hielden elkaar het eerste deel van de wedstrijd in balans, maar daarna was het Sparta dat scherper was. Via 3-3, 3-5 en 4-7 weekte de Rood Zwarten zich los van de thuisploeg. ROG gaf echter niet op, want zij strijden nog voor lijfsbehoud en met nog 5 minuten in de 1e helft was de stand 9-9. Sparta trok nog even aan en ging met een comfortabele 9-13 ruststand de kleedkamer in.

Na rust was het wederom ROG dat over veerkracht beschikte, want met drie goals op rij kwamen zij weer helemaal terug in de wedstrijd, 13-14. Zaak voor coaches Van der Lei en Venekamp om te wisselen. Deze wissels pakten goed uit en Sparta liep weer uit naar 4 verschil waarna de wedstrijd beslist was. Bij 15-21 klonk het eindsignaal.

Sparta won verdiend van de ploeg uit Groningen waardoor Sparta zich in ieder geval gehandhaafd heeft in de 2e Klasse. Volgende week wordt er in een rechtstreeks duel met De Pein gespeeld om het kampioenschap. Deze wedstrijd start om 15:30 uur in Opeinde.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.