-
Rondje langs de voetbalvelden....
6.Oct.2024

OPENDE - ONR 4-0 zat. 3e klasse Q

ONR kon niet op tegen medekoploper Opende. Voor de rust stonden ze nog met 1-0 achter, maar na de rust liep het flink uit en verloren de Roners met 4-0. ONR blijft met 3 punten uit 3 wedstrijden op de 10e plek in de ranglijst staan.

VEENHUIZEN - WASKEMEER 3-0 zat. 4e klasse D

Veenhuizen heeft buurtgenoot Waskemeer met 3-0 verslagen op sportpark Achter de Molen, wat een verbetering is ten opzichte van vorig jaar. Hierdoor blijft Veenhuizen in de race om de top van de vierde klasse D. Sjoert Giezen scoorde twee keer, en Sander Jongsma voegde een doelpunt toe. Giezen heeft nu een gemiddelde van twee doelpunten per wedstrijd, maar Patrick Hilhorst is de topscorer met elf doelpunten dit seizoen. Veenhuizen speelt zaterdag tegen Westerkwartier, dat nog niet gewonnen heeft.

FC GROOTEGAST - VV WESTERKWARTIER 1-0 zat. 4e klasse D

Zaterdag was het weer ideaal voor de voetbalwedstrijd tussen Fc. Grootegast en VV Westerkwartier. VV Westerkwartier kreeg een vrije trap, maar de schoten gingen naast of werden geblokkeerd. Fc. Grootegast probeerde kansen te creëren, maar de keeper van VV Westerkwartier bleef alert.

In de 39e minuut scoorde Rolf Hazenberg de 1-0 voor Fc. Grootegast, wat de stand bij rust was. Na de pauze bleef Fc. Grootegast zoeken naar een tweede doelpunt, maar het lukte niet. De keeper van VV Westerkwartier moest vaak ingrijpen. Uiteindelijk bleef de stand 1-0, wat Fc. Grootegast de overwinning en drie punten opleverde.

TLC -HAULERWIJK 0-10 zat. 4e klasse D

TLC kreeg thuis een zware nederlaag te verduren tegen koploper Haulerwijk. Bij de rust stond de score al op 0-6 in het voordeel van de bezoekers. Na de pauze voegden de spelers van Haulerwijk nog eens vier doelpunten toe, waardoor het eindresultaat op 0-10 kwam te staan. Het lijkt erop dat er iets misgaat, aangezien TLC in de afgelopen twee wedstrijden ook al met grote verliezen te maken had.

WILPER BOYS - NIEKERK 1-4 zat. 4e klasse D

Wilper Boys, die vorig seizoen nog uitkwam in de zondag 4e klasse ging ook dik onderuit tegen Niekerk. De Wilp kwam nog wel op voorsprong, maar voor rust was het al 1-3 voor de Niekerkers. Na rust werd er nog eenmaal gescoord door Niekerk, waardoor een grotere nederlaag werd voorkomen voor De Wilp. Overigens speelt Nieuw-Roden (zat. 5e klasse) uit in de beker tegen Niekerk op 26 oktober om 14.30 uur.

TYNAARLO-VAKO 1-2 zat. 5e klasse E

VAKO won de derby tegen SV Tynaarlo met 1-2, dankzij een laat doelpunt van Luuk Drenth in blessuretijd. Tynaarlo begon sterk en nam een verdiende voorsprong via Nick Matulessy. VAKO kwam terug met een penalty van Karsten Koopman voor de rust. De tweede helft was spannend, met kansen voor beide teams, maar Drenth zorgde voor de overwinning. Tynaarlo-trainer Jan Veenhof was trots op zijn ploeg ondanks de nederlaag, en Drenth erkende dat de winst een beetje "gestolen" voelde. VAKO is nu koploper in de zaterdag vijfde klasse E.