-
KV Noordenveld zakt in Zuidlaren door de ondergrens .
6.Oct.2024

Afgelopen zaterdag 5 oktober stond de terugwedstrijd van de eerste Mastselectie in de Hoofdklasse Veld nj 2024 tegen Ritola in Zuidlaren op het programma. Onder wedstrijdleiding van de scheidsrechters van Meerveld en van de Linde gaf Noordenveld na een 8-10 ruststand de wedstrijd tussen de 40e en 48e minuut volledig uit handen. In de eerste ontmoeting won Noordenveld met 4 doelpunten verschil. Na het laatste fluitsignaal stond er een teleurstellende 21-15 eindstand op het scorebord.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Afgelopen zaterdag stond de returnwedstrijd tegen Ritola in Zuidlaren op het programma. In de eerste ontmoeting wist Noordenveld 1 met 4 doelpunten verschil te winnen, dit verschil moesten we de terugwedstrijd zien te verdedigen. De eerste helft speelden we top, we voerden ons verdedigend plan goed uit en aanvallend kwamen we op verschillende manieren naar goals, wat resulteerde in een ruststand van 8-10.
Na rust volgden tien gelijke minuten als de eerste helft. Zo leken de kampioen aspiraties van kv Noordenveld springlevend.
Tussen minuut 40 en 48 ging het echter mis. Ritola scoorde 7 goals in 8 minuten (6 afstandschoten) , waar Noordenveld zelf maar 1 goal maakte. Tussenstand 16-13.
Met de 4 goals verschil van de heenwedstrijd in het achterhoofd, waren de rollen nu compleet omgedraaid. Ritola ging op jacht naar de 'vijf verschil' en Noordenveld moest nog meer in de verdediging. Dit werkte verlammend bij de coach en spelersgroep uit Roden. Na de 16-14 was ook het laatste gedeelte van de wedstrijd voor de thuisploeg. Wat resulteerde in een zeer teleurstellende 21-15 einduitslag.
We gooien de tweede helft ons hele seizoen in de prullenbak. We maken in de laatste twintig minuten maar 3 goals, en we laten er 12 (!) door."

De laatste veld-week staat er nog een bekerwedstrijd (8 oktober om 20 uur uit bij Mid-Fryslân in Reduzum) op het programma en zaterdag 12 oktober de return tegen CSL. Deze wedstrijd begint om 17.30 uur op Sportcomplex Britsenburgh in Britsum.

Scores kv Noordenveld in Zuidlaren : Nienke Bolt 6, Robin van Bolhuis 3, Jasper Lütter 2, Lauren Warnders 2, Lianne Bangma 1 en Jaap de Boer 1.

Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.