-
Lukas Jansen schiet Nieuw-Roden naast Amicitia in Groningen
12.Oct.2024

Op sportpark Coendersborg kruisten Amicitia en Nieuw Roden zaterdagmiddag de degens. Beide ploegen draaien bovenin mee en dus beloofde het een boeiende strijd te worden. De ploegen bleven over de gehele wedstrijd in evenwicht met kansen voor beide ploegen. Daarom was de 1-1 eindstand een terechte afspiegeling van het spelbeeld.

De eerste helft was erg matig van beide kanten. Er waren amper kansen voor beide ploegen. Dat met de rust de brilstand op het bord stond was voor niemand daarom een verrassing.

De tweede helft beloofde meer spektakel. Na 52 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong via Camilo Gonzalez Robert: 1-0. Nieuw Roden bracht na een uur drie verse krachten in en ging op zoek naar de gelijkmaker. Nadat de bezoekers de lat hadden geraakt, was het na 71 minuten wel raak voor Nei-Roon. En zo kregen de bezoekers loon na werken. Wie anders dan Lukas Jansen rondde af voor de 1-1. Hierna volgde een aantal tumultueuze minuten. Doelman Michael Klomp trad een paar keer goed op om de thuisploeg van het scoren af te houden. Na 88 minuten moest de thuisploeg met tien man door nadat Amicitia rood kreeg. Toch bleef de gelijke stand op het bord staan.

Nieuw Roden behoudt door dit gelijke spel de 3e plaats in de competitie. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen BSVV om 15.00 uur.