-
KV Noordenveld verliest laatste wedstrijd in de Hoofdklasse.
13.Oct.2024

Afgelopen zaterdag 12 oktober stond de terugwedstrijd van de eerste Mastselectie in de Hoofdklasse Veld nj 2024 tegen CSL in het Friese Britsum op het programma. Onder wedstrijdleiding van de scheidsrechters de Wilde en Schippers stond er bij rust een 11-7 voorsprong voor de thuisploeg op het scoreformulier.Na het laatste fluitsignaal stond er een duidelijke 26-14 eindstand op het scorebord en mocht CSL zich kampioen in deze klasse noemen.

Trainer/coach Jesper van Haastrecht : “Het spannendste moment van de dag zat eigenlijk 45 minuten voorafgaand aan de wedstrijd. De tussenstanden van de andere poulewedstrijd (Ritola - OKO) druppelden binnen. Afhankelijk van die wedstrijd zou kv Noordenveld nog voor het kampioenschap spelen of niet. Tot aan de laatste minuut van die wedstrijd leek het erop dat CSL en Noordenveld in een onderling duel zouden uitmaken wie er kampioen zou worden. Maar doordat Ritola toch nog wist te winnen, stond er voor Noordenveld niets meer op het spel.
Ondanks het feit dat er niets meer op het spel stond, wilden we ons wel revancheren voor de wedstrijd van afgelopen week. Dat moesten we doen zonder Lianne Bangma en Lauren Warnders die beiden tijdens de doordeweekse bekerronde een (zware) knieblessure opliepen.
De eerste helft kon Noordenveld redelijk meekomen met CSL. Maar de tweede helft werd het verschil toch te groot waardoor CSL zich (terecht) mocht kronen tot kampioen van de hoofdklasse.
Hiermee is er een einde gekomen aan het debuutseizoen in de Hoofdklasse van de huidige Mast-selectie. Een seizoen waarin we al onze thuiswedstrijden winnend hebben afgesloten, maar uit geen punten hebben kunnen pakken. Wedstrijden waarin we een heel aardig niveau hebben weten aan te tikken werden afgewisseld met wedstrijden waarin we door de ondergrens zakten. Kortom, een veldseizoen met ups-en-downs waarin we tot aan de laatste speelronde kans maakten op promotie. Wat volgens mij een prima resultaat is.

Nu hebben we enkele weken de tijd om toe te werken naar de zaalcompetitie, waarin we mee willen doen om het kampioenschap in de 1e klasse “.

Scores kv Noordenveld : Jasper Lütter 4, Evelien Tepper 3, Sven Stobbe 3, Judith Verhoef 2, Nienke Bolt 1 en Robin Akkersma 1.