-
Alcides een maatje te groot voor Peize
13.Oct.2024

Met een 1-4 overwinning op Peize verstevigt Alcides uit Meppel zich aan de leiding in de tweede klasse H. Peize kreeg vooraf al een flinke domper te verduren door het gemis van hun doelpuntenmachine Maurijn en zijn broer Patrick Timmer. Maurijn was druk met de 4 Mijl in Groningen, terwijl Patrick in het verre Zweden zijn vriendin het grote 'ja' vroeg! Ondanks kansen voor Jeroen Westerbeek, Thomas Bos en Julian Bosschaart blijft het 0-0 door goede reddingen van Peize-doelman Lennart Renkema. Dion Wekema scoort onverwacht voor Peize, maar Alcides maakt gelijk vlak voor rust door een eigen doelpunt van Luca Brons. Na rust is Alcides sterker: Bosschaart scoort met een kopbal, gevolgd door Westerbeek die de stand op 1-3 brengt. Sebas van der Haar maakt het uiteindelijk 1-4, na een assist van aanvoerder Jorrik Arends. Peize zakt hiermee naar plaats 11 met 3 punten uit 3 wedstrijden.