-
17 kunstenaars exposeren in Galerie Huis ter Heide
31.Dec.2024

17 kunstenaars exposeren in Galerie Huis ter Heide

 

Huis ter Heide - 17 Kunstenaars in Galerie Huis ter Heide starten het nieuwe jaar 2025 in met een expositie van hun allernieuwste werk. Waaronder vijf gastkunstenaars uit alle windstreken van Nederland. De officiële opening is op zondag 12 januari om 14.00 uur. U bent van harte welkom om het nieuwe jaar feestelijk met ons in te luiden met een hapje en drankje. De meeste kunstenaars zijn aanwezig, zij geven graag een toelichting bij hun kunst. De 12 leden van het collectief zijn; Anneke Boers, Roelanda Bonder, Alie en Hennie Hut, Bernadette de Jonge-Lubbers, Harmen van Kamp, Andra van Kranenburg, Natalie de Klijn, Willem Komduur, Alesja Konchyts, Sieuwke Ronner, en Ton van Sprang.

Informatie over de 5 gastkunstenaars uit alle delen van Nederland hieronder;

 

Lowieke van der Heide

Lowieke (1972) is een mijmeraar en mooimaker en maakt Veronzinsels, een samentrekking van 3 belangrijke elementen; zin, onzin en verzinsels. Ze schrijft korte, krachtige teksten met humor en inhoud. Weinig woorden met een gezellige illustratie maken troostrijke, hartverwarmende of hoopvolle wenskaarten, mokken, tassen, canvasdoeken of boekenleggers. Veel verschillende Veronzinsels, op veel verschillende producten. Lowieke schrijft, tekent, drukt en plakt Veronzinsels, of ze vormt ze in klei. Lowieke woont en werkt in Eext.

 

Ineke Smienk

Ineke (1956) woont en werkt in Harmelen. Ze is begonnen met glas-in-lood en er kwamen al snel andere technieken bij, zoals uiterst gedetailleerde sprookjes tekeningen. Evenals schilderijen in abstract figuratieve stijl en objecten van gerecyclede materialen. Alhoewel deze technieken nogal variëren blijft toch de grootste gemene deler de fantasie waaruit alles ontspruit.  Momenteel is zij bezig met het ontwikkelen van een glasserie waarin hergebruikt glas een hoofdrol speelt. Oude ruiten of glazen gebruiksvoorwerpen worden omgesmolten en opgedane ervaringen met voorgenoemde disciplines worden gebruikt om een nieuwe weg in te slaan. Zo ontstaat een glasserie genaamd Reuse.

 

Marga Niederer van Huizen

Marga (1964) haalt haar inspiratie uit verschillende bronnen. Twee hiervan hebben een bijzonder grote invloed op haar werk gehad: De zee en de prachtige natuurillustraties van Ernst Haeckel, een Duitse marien bioloog en filosoof uit de 19e eeuw. De titels van haar werken beginnen dan ook vaak met ‘EH’ een specifieke verwijzing naar deze inspiratiebron. Haar kunst wordt gekenmerkt door het unieke gebruik van klei- en zandgrond als kleuraccent, wat haar stukken een bijzondere diepte en textuur geeft. Daarnaast balanceert haar werk op een fascinerende manier tussen kwetsbaarheid en robuustheid. Marga is lid van Art Hilversum en heeft deelgenomen aan verschillende tentoonstellingen. Haar werk heeft veel aandacht en bewondering gekregen van kunstliefhebbers en verzamelaars.

 

Ilse Vorstenbosch

Na enkele cursussen in beeldhouwen heeft Ilse zich verder ontwikkeld in
het schilderen en ook in andere
disciplines. Ruim 25 jaar is ze actief als professioneel kunstenaar. Ze houdt ervan om te experimenteren met verschillende natuurlijke materialen en kleuren, om vrij te kunnen werken zonder vastomlijnd plan. De vergankelijkheid van alles wat leeft heeft haar altijd bijzonder gefascineerd en vormt het basis thema in haar werk. De kwetsbaarheid van het leven die tot uitdrukking komt in de veelal dierlijke figuren die ze maakt moeten een pakkende emotie oproepen. De beelden zijn teer in uitstraling, maar krachtig in vorm en materiaal.

 

Harry de Dood

Na zijn afstuderen aan de Amsterdamse Academie voor Beeldende Vorming (nu Breitner Academie), en een aantal jaren beeldhouwen, is Harry geleidelijk aan meer gaan ontwerpen en meubels gaan maken. Harry doet dat inmiddels al vele jaren met succes. De laatste tijd geeft hij meer aandacht aan het beeldhouwen en heeft hij zich meer toegelegd op het brons gieten, en vooral op honden. Honden zijn vrij uniek in de zin dat er geen andere diersoort is met zo'n grote variëteit in vorm binnen de soort. De wensen van hondenbezitters en de bereidheid van fokkers om deze te vervullen lijken geen grenzen te kennen. Hierdoor vormen ze een grote inspiratiebron voor zijn werk. Alle fases van het beeldhouwproces voert Harry zelf uit: wasmodel, gipsmal, bronsgieten en patineren. De bronzen beelden van Harry zijn gemaakt volgens de verlorenwasmethode.

 

Galerie Huis ter Heide is gratis en rolstoel/rollator toegankelijk, gevestigd aan de Norgervaart 10A en is geopend op vrijdag- zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: www.galeriehuisterheide.nl 

foto
foto
foto
foto
Heeft u tips voor Ditisroden? Stuur uw tips,foto's via WhatsApp, 06-248 302 37
en voeg dit nummer als contact toe aan uw telefoon.