Per 1 mei 2024 heeft een bekend gezicht uit Roden, Stefan Wendel van Videospot de nieuwssite ditisRODEN.nl over genomen en is hiermee de nieuwe eigenaar en aanspreekpunt.

-
Nieuw-Roden kan niet stunten tegen kersverse kampioen Warga
21.Apr.2024

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die volleyballen, mensen die voetbal spelen en de tekst '6 NTERSPORT PERSTORE RODEN LEEUW Foto ditisRODEN.nl'

Nieuw-Roden heeft tegen koploper Warga een 0-3 nederlaag geleden. Doordat Warga won van Nieuw-Roden en de concurrenten punten verloren, werden de Friezen vandaag kampioen in de zondag 4e klasse B.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen, gras en de tekst 'VINTERSPONT DEN Foto© Foto© ditisRODEN.nl'

Vanaf minuut één had Nieuw Roden geen antwoord op het spel van de koploper. Warga kwam binnen 10 minuten al op voorsprong via een penalty. Bij deze actie raakte de schouder van Martijn Drent uit de kom, waardoor zijn wedstrijd er al op zat. Na 25 minuten verdubbelden de bezoekers hun voorsprong en werd het 0-2. Dit was tevens de ruststand.

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, mensen die voetbal spelen, mensen die volleyballen en tekst

In de tweede helft geloofde Warga het wel en nam het gas terug. Nieuw Roden kwam er wat beter in, maar een uur spelen gooide Warga de wedstrijd in het slot: 0-3. Het was aan doelman Jayden Kuiper te danken dat de score niet hoger uitviel vandaag.
Indien de resultaten hun kant op vielen konden de bezoekers kampioen worden, gelukkig voor de bezoekers gebeurde dit en konden de bezoekers feestvieren.

Kan een afbeelding zijn van 9 mensen, mensen die voetbal spelen en tekst

De mannen van Jur Smit hebben nu twee weekenden vrij, alvorens de laatste thuiswedstrijd tegen de Sweach op het programma. Deze wedstrijd zal in het teken staan van het afscheid van Wiebe Vorenholt, die na dit seizoen afscheid neemt als leider. Dit is tevens de laatste thuiswedstrijd op zondag. Een week later uit tegen Oldeboorn. Daarna begint de nacompetitie.