Trends in 2025: Home assistants en beveiligingscamera’s buiten steeds populairder

Steeds meer Nederlanders kiezen ervoor om hun huis slimmer én veiliger in te richten. Slimme apparaten zoals een home assistant winnen daarbij flink aan terrein. In 2025 zullen home assistants en beveiligingscamera’s voor buiten naar verwachting nog populairder worden. Wat houdt slimme huisbeveiliging precies in en waarom kiezen Nederlanders hier steeds vaker voor?

Geen verplicht abonnement, meer vrijheid

Steeds meer consumenten vinden het aantrekkelijk om voor slimme huisbeveiliging te kiezen zonder verplicht abonnement. Bij diverse aanbieders moet je namelijk maandelijks betalen voor cloudopslag van je beelden of extra functies. Sommige Nederlandse bedrijven, waaronder Gologi, geven de gebruiker echter direct volledige toegang tot hun producten, zonder periodieke kosten. De beelden van jouw beveiligingscamera buiten​ worden dan veilig lokaal óf op een eigen server opgeslagen. Je bent zelf eigenaar over je beelden en betaalt niet voor het terugkijken van opnames. Dit betekent meer gebruiksvrijheid en minder vaste kosten na aanschaf van een slim beveiligingssysteem. Deze focus op flexibiliteit zorgt ervoor dat dergelijke slimme producten waarschijnlijk in 2025 nog populairder zullen worden. Nederlanders zijn immers praktisch ingesteld en hebben behoefte aan veiligheid in combinatie met gemak, zonder verrassingen in de kosten achteraf.

 

Wat houdt slimme huisbeveiliging precies in?

Slimme huisbeveiliging omvat systemen en apparaten die via internet werken en zijn verbonden met een app op je smartphone of tablet. Hiermee houd je onder andere je woning, tuin of voordeur eenvoudig in de gaten. Vaak gebeurt dit met behulp van slimme beveiligingscamera’s, video-deurbellen en sensoren. Zo krijg je rechtstreeks meldingen op je telefoon als er beweging bij je woning wordt gedetecteerd. Nederlandse huishoudens gebruiken tegenwoordig steeds vaker slimme producten zoals home assistants. Dit zijn slimme apparaten die reageren op gesproken instructies. Je vraagt eenvoudig informatie op over het weer, nieuws of verkeer, zonder je smartphone te pakken. Bovendien zijn veel slimme apparaten compatibel met deze home assistants, waardoor je comoditeiten zoals verwarming, verlichting en beveiliging met stemcommando’s kunt aansturen.

 

Waarom kiezen meer Nederlanders voor slimme beveiliging?

Eén van de belangrijkste redenen waarom Nederlanders kiezen voor slimme beveiligingsapparatuur, is het gevoel van veiligheid en controle. Met een slimme beveiligingscamera voor buiten ben je altijd op de hoogte van wie er rondom je huis loopt. Je ontvangt niet alleen directe meldingen bij verdachte bewegingen, maar kunt ook live meekijken en videobeelden terugkijken via de smartphone-app. Daarnaast kiezen veel mensen voor slimme huisbeveiliging omdat dit gebruiksgemak biedt. Apparaten zijn eenvoudig te installeren, werken draadloos via wifi en zijn vanuit één centrale app te bedienen, zoals de Nederlandstalige app van Gologi. Dit maakt slimme huisbeveiliging toegankelijk en begrijpelijk, ook voor personen die niet technisch aangelegd zijn.

 

Merken en opties op de Nederlandse markt

Nederland kent diverse aanbieders van slimme beveiligingsproducten. Bekende internationale merken zijn bijvoorbeeld Ring en Eufy. Daarnaast groeit ook het Nederlandse bedrijf Gologi sterk. Dit merk heeft zich gespecialiseerd in slimme beveiligingsapparatuur die specifiek is afgestemd op de Nederlandse consument. Het biedt onder andere een slimme videodeurbel, zelfvolgende camera en slimme stekker aan. De videodeurbel geeft een melding zodra iemand aanbelt of voor de deur staat. Je ziet direct wie het is en kunt zelfs spreken met de bezoeker via de ingebouwde microfoon en luidspreker. De zelfvolgende camera biedt nauwkeurige opname doordat deze automatisch bewegingen volgt, ideaal voor het bewaken van je tuin of oprit. Met de slimme stekker schakel je gemakkelijk je lampen of andere apparaten aan of uit, ook op afstand. Een belangrijk pluspunt is dat hun apparatuur voorzien is van één overzichtelijke Nederlandstalige app. Daardoor is het gemakkelijk om alle apparaten centraal te beheren, zonder meerdere applicaties te hoeven gebruiken.


Deel deze pagina

advertenties